Aanbidding in de kerk

Grit music is er voor jouw kerkband

Verbeter de muzikale kwaliteit van jouw kerk band met onze professionele begeleiding en training op maat. Ontdek hoe jullie samen nog mooiere muziek kunnen maken en jullie geloof kunnen uitdragen.

Wij geloven dat aanbidding een vorm van overgave is

Muziek is een emotie die je uitzend en mensen voelen wat er wordt uitgezonden. Om gemeenteleden voor te gaan in de overgave van aanbidding wil je alle externe factoren onder controle hebben en met plezier en kwaliteit de gemeente leiden.

Maar voor gemeenteleden is overgeven aan aanbidding lastig wanneer ze merken dat er teveel factoren aanwezig zijn die hen kunnen afleiden van de aanbidding. Denk aan:

 • Productie en aanbidding niet op elkaar is afgestemd
 • Als je aan de lichaamstaal of expressie van aanbiddingsleden ziet dat ze eigenlijk geen zin hebben om op het podium te staan
 • Als de gekozen nummers niet afgestemd worden op het moment
 • Als een vocalist of muzikant op het verkeerde moment een solo inzet
 • Als lichten opeens een eigen leven gaan leiden
 • Geluid dat kraakt, piept of rondzingt

Zijn jullie klaar om op een gezonde en vruchtbare manier de aanbidding te leiden?

Muziekles in Utrecht

Welke trajecten zijn er?

Omdat in elke gemeente de aanbidding er anders uitziet, hebben we zowel basic als advanced programma’s. Zo kunnen we specifiek inspelen op de behoefte en de wensen vanuit de gemeente. We coachen zowel losse productie teams, worships teams als dat een track hebben waarin we beide tegelijkertijd coachen.

Trajecten

Worship traject

De worshiptrack is er om leden van een worshipteam te helpen om te groeien in hun muzikaliteit en de diepere laag van worship te kunnen pakken. Binnen de worshiptrack hebben we een basic en advanced track, afhankelijk van de ervaring en de kennis van het worshipteam.

Het doel van dit traject is om het worshipteam te laten zien dat er meer is dan alleen maar noten spelen en woorden uitspreken op een bepaalde melodie. We gaan het hebben over de technische kant van muziek; denk hierbij aan toonladders, ontdekken we het nashville nummersysteem; dat is een simpele manier om akkoorden progressies te onthouden, gaan we in op hoe je goed met elkaar kan oefenen en ontdekken we hoe het samenspel verbeterd kan worden. Daarnaast gaan we ook in op de geestelijke kant van aanbidding; wat is aanbidding, hoe ziet het leven van een worshipteamlid eruit, hoe verwerk je aanbidding in je dagelijkse leven? Ook staan we kort stil bij hoe je als worshipteam goed samenwerkt met het productieteam.

Dit zijn de basis elementen van de worshiptrack en helpen je met het neerzetten van een stevig fundament waarop de jouw worshipteam verder kan bouwen en wat het ook makkelijker maakt om nieuwe mensen aan te trekken.

Plus traject

Wil je een stuk dieper gaan dan kan je ook kiezen voor het Advanced pakket, hierin gaan we een stuk dieper in op de theorie, denk hierbij aan chord alterrations, augmented chords, harmonizing, MD’ing en ook stukje leadershipcoaching over hoe nieuwe leden aan te trekken en hoe begeleid je leden naar een hoger niveau.

“Het worshipteam is meer dan alleen noten spelen en woorden uitspreken op een bepaalde melodie”
“In de meeste kerken is het productieteam het meest onderschatte team”

Productie

In de meeste kerken is het productieteam het meest onderschatte team. Heel vaak denken mensen dat het niet zoveel voorstelt, een beetje op een knopje drukken en een schuifje omhoog doen, simpel toch?! Maar niets is minder waar, er komt bij productie veel meer kijken dan “alleen maar knopjes drukken”. 

Basic

In het basic pakket gaan we kijken naar sound en light engineering 101, visuals/propresenter training, simpel EQ’en. Eigenlijk dus de basis elementen om een goede dienst neer te zetten zonder afleiding. We willen de mensen in de zaal namelijk de mogelijkheid geven om God te kunnen aanbidden zonder afleiding, dus zonder dat een mic gaat piepen of een piano uitgaat op het moment dat een lied wordt ingezet, het licht opeens uitvalt midden in een praise song. Daarnaast kijken we ook hoe we goed kunnen samenwerken met het worshipteam.

Advanced

Bij het advanced pakket gaan we echt verder verdiepen in de EQ’ing, dus welke frequentie hebben effect op welk instrument en hoe moet ik eq’en bij een mannenstem en hoe bij een vrouwenstem. We gaan kijken naar automatisering van je teksten en eventueel je lichten, waardoor je het risico op fouten en dus afleiding weer verkleint. Ook gaan we kijken naar hoe leid je mensen op en hoe trek je nieuwe mensen aan. 

We kijken ook naar aanschaf van apparatuur en geven advies over wat past bij jouw gemeente en jouw gebouw, want €20.000,- investeren wilt niet zeggen dat je dan gelijk topkwaliteit hebt, soms is de optie van €200,- al toereikend genoeg. 

Wil je weer samen de gemeente voorgaan in aanbidding als aanbiddings- en productieteam?

In een gemeente beslis je nooit alleen. De keuze om te investeren in een traject voor aanbidding maak je samen. Dit is iets waar alle betrokken partijen achter moeten staan. Dat begrijpen wij. Daarom hebben we een informatiebrochure opgezet waar je alles kan vinden dat je nodig hebt om samen een zo goed mogelijke keuze te maken voor jullie gemeente. Deze brochure is het ideale startpunt om samen in gesprek te gaan.

Krijg onze informatiebrochure op je deurmat met o.a.:

 • Onze visie
 • Uitgebreide informatie over onze trajecten
 • De docenten
 • De kosten
 • Veelgestelde vragen
Aanbidding in de kerk
Sharsy Testimonial

Ik heb een tijd onder leiding van Sami in onze jeugdband gespeeld. Sami is een hele persoonlijke leider. Hij kijkt naar ieder persoonlijk wat zijn of haar kwaliteiten zijn en geeft ook heel persoonlijk feedback en uitdagingen. We hadden regelmatig gesprekjes waarin Sami vroeg hoe het met mij persoonlijk ging en waarin hij mij uitdaagde om nieuwe dingen te leren. Samen keken we naar wat ik nog wilde leren en hoe ik daar kon komen. Ook ging hij op zoek naar tutorials en docenten om mij verder te laten groeien. Zo heeft hij een keer geregeld dat ik met een producer mee kon kijken om meer te leren over MainStage.

Marle Smit

Leider zondagdiensten, Best Life Church